Roel Hekking

roelhekking250x333Na mijn theologiestudie (1980, Theologische Faculteit Tilburg) en opleiding tot gestalttherapeut ( Bolt, Nieuwaal 1987), werkte ik 11 jaar als wijkpastor. Na te zijn opgeleid tot rouwtherapeut heb ik in dekenaal verband in Eindhoven vele rouwgroepen begeleid. Ook heb ik jarenlang de training Groepsgewijze Rouwbegeleiding gegeven. Nog steeds begeleid ik verwerkingsgroepen voor nabestaanden na zelfdoding in Eindhoven.

In 1991 werd ik geestelijk verzorger V&V in wat nu heet De Zorggroep, te Venlo. Ik heb al die jaren somatische en psychogeriatrische cliënten en hun mantelzorgers begeleid, zowel individueel als in groepsverband. Het begeleiden van gespreksgroepen voor dementerenden heeft mijn hart. Dementerenden leren je helemaal in het hier en nu te zijn en je af te stemmen op hun belevingswereld. Anders is er met hen geen contact mogelijk.

Vanuit deze ervaring geef ik sinds vijf jaar trainingen optimale dementiezorg binnen het Landelijk Dementie Programma in Noord en Midden Limburg.

De psychosociale en spirituele kant van de palliatieve zorg heb ik van dichtbij leren kennen tijdens mijn werk in verpleeg- en verzorgingshuizen en gedurende zes jaar in het hospice Mariaweide in Venlo.

Ik werkte graag samen met mijn collega professionals (artsen, psychologen, therapeuten, verpleegkundigen, verzorgenden en welzijnsmedewerkers) en met de vele vrijwilligers. Van deze rijke ervaring profiteer ik nu bij het geven van trainingen aan deze groepen.

Als geestelijk verzorger ben ik vaak voorgegaan in uitvaarten en in huwelijksvieringen. De gezamenlijke voorbereiding met mensen die niet (meer) kerkelijk zijn, maar wel iets met spiritualiteit hebben, vind ik steeds een mooie uitdaging. In Essentie zet ik deze activiteiten voort.

Als coördinator van de dienst geestelijke verzorger had ik een belangrijk aandeel in de opzet van de dienst geestelijk verzorging in Venlo.
Daarnaast was ik twaalf jaar lang in verschillende bestuursfuncties binnen de Vereniging van Geestelijk Verzorgers in Zorginstellingen (de VGVZ) betrokken bij de inhoudelijke en beleidsmatige ontwikkelingen van het vak.
Vanuit deze ervaring coach en school ik sinds tien jaar geestelijk verzorgers, in team verband of individueel. ­

In de afgelopen jaren heb ik lesgegeven over zingeving en spiritualiteit binnen de Zorggroep en het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen. Aan de postdoctorale opleiding tot Geestelijke Leider voor Ouderen (de GLAO) en binnen de Klinisch Pastorale Vorming gaf ik college over het onderwerp geestelijke verzorging en organisatie.

Mijn werk is behalve door de filosofie en theologie sterk beïnvloed door de gestalttherapie, het Zenboeddhisme en door het systemisch werken in familie- en organisatieopstellingen, zoals dat door Bert Hellinger en later door Franz Ruppert is ontwikkeld. Ik ben veel dank verschuldigd aan mijn leermeesters binnen al deze tradities.

Graag wil ik mijn ervaringen inzetten in de activiteiten die ik in nu in mijn praktijk Essentie aanbied. Mijn meerwaarde ligt in het feit dat ik naast het volgen van opleidingen, zelf jarenlang als geestelijke verzorging op de concrete werkvloer ervaring opdeed. Dat heeft tot gevolg dat ik goed aanvoel wat écht nodig is in training, coaching en levenbegeleiding: kennis en ervaring die ik graag met u wil delen.

Roel Hekking

roelhekking50x67Na mijn theologiestudie (1980, Theologische Faculteit Tilburg) en opleiding tot gestaltthera...

Lees meer

Contactgegevens

Hoogstraat 20
6017 AR Thorn

Tel: +31 (0)6 107 691 54
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

Als u op de hoogte wilt blijven
dan kunt u mij volgen via:

LinkedIn Roel Hekking